nog 4 weken
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg jasper
28 Maart 2006 | Nederland, Amsterdam
Beste familie, vrienden en kennissen,
Zoals vele van jullie misschien al weten, ben ik per 25 april voor ongeveer een half jaar weg richting buitenland. Erg leuk natuurlijk!
Op 25 april zal ik naar paramaribo, Suriname vliegen! Hier ga ik stage lopen bij een geïntegreerd bosbouw bedrijf met ongeveer 80 werknemers. Het bedrijf heeft een bosbeheer en kap afdeling, 2 zagerijen en een deuren fabriek.
De export richt zich vooral op het continent Amerika, West Europa en de caraïben.
Ik ga voor het bedrijf een marktonderzoek doen, met als doel het bekijken van de mogelijkheden in een bepaalde afzetmarkt voor een aantal minder bekende houtsoorten.
Verder mag ik natuurlijk lekker mee het bos in! Ben benieuwd hoe dat word! En voor alle natuur liefhebbers: NEE, ik ga NIET domweg alles om lopen zagen daar!! Ook wel natuurlijk, maar het bedrijf is erg goed onderweg wat betreft duurzame bosexploitatie.
Verder mag ik waarschijnlijk mee op op zakenreisje naar 2 eilanden in de buurt, dan waarschijnlijk St. Vincent en Curacao. Maar dit hangt van mijn beslissing af of ik het doen of niet, kost meteen een klap geld. En ze hebben veel bomen in Suriname, maar geen geld bomen! (voorzover bekend)En ik ben nog niet klaar met school :P
Een klasgenoot van mij zal ook in Paramaribo zijn voor zijn stage, wel bij een ander bedrijf. Maar we zijn wel op zoek naar een woonruimte waar we samen in kunnen, wel leuk!
Met de voorbereidingen ben ik druk bezig, gister inentingen gekregen, 4 gewoon!! Grrrr! en als het goed is vanavond ticket boeken en dan het visum nog even regelen en de woonruimte. Vervolgens nog even fijn wat tentamens maken en een presentatie houden en dan kan het feest beginnen!
Ergens 5 augustus ofzo denk ik weer een keer terug te komen.
En vervolgens.... Ga ik begin September richting Zweden voor 3 maanden school, met de hele (wel 9 man) klas die kant op. Maar hierover later meer.
Ik hou iedereen op de hoogte van alle (spannende) avonturen.
Groetjes Jasper
Ergens 5 augustus ofzo denk ik weer een keer terug te komen.
Ik hou iedereen op de hoogte van alle (spannende) avonturen.
Groetjes Jasper
28 Maart 2006 - 16:44
Mariska:
Is je geraden ook dat je ons op de hoogte houdt ;) Ga je missen mop! Kus -
28 Maart 2006 - 16:49
Leonie Andernach:
Hey Jasper!!!
Leuk hè, zo'n site... en errug handig, ik verwacht minstens 1x per week een berichtje van hoe het je daar in Suriname allemaal vergaat ;) Grapje natuurlijk, wens je onwijs veel plezier alvast, hoop natuurlijk af en toe wat van je te lezen en misschien zien we elkaar nog voordat je gaat?!
Je stage(opdracht) klinkt iig super leuk en interessant, dus dat komt helemaal goed! Veel suc6 nog met de voorbereidingen!
Heel veel liefs,
Leonie -
28 Maart 2006 - 17:03
Tynke:
Hey hey,
Gaaf joh dat het je toch nog is gelukt om daar stage te lopen!
Nu nog ff last van de prikken en school afronden, maar daar krijg je vast veel leuke dingen voor terug.
Heel veel plezier en succes!
Liefs Tynke xx -
28 Maart 2006 - 17:30
Mirjam:
he jap,leuke site we zullen je missen maar te gek dat je dit gaat doen.Liefs kusjes papa,mama -
28 Maart 2006 - 18:17
Jasper:
jaaaaaaaaaa, dat word weer leuk!!! -
28 Maart 2006 - 19:01
Manon:
hey neefie, inderdaad erg handig zo'n site! Dan kunnen wij ook nog een beetje op de hoogte blijven!! Dat zou echt wel leuk zijn als je ook nog ff langs curacao gaat! Nou, ik ben vandaag nog ff gaan demostreeren maar ben toch maar voor de rellen weg gegaan, ik kreeg al een beetje traangas in m'n neus met de wind hihi! Maar ja, ik leef dus nog! Veel kusjes en veel succes voor je stage! doei doei -
30 Maart 2006 - 14:23
Jahoor!!:
Weer een mooie man minder in Arnhem ;)... Hehehe, maar we zullen jou ook op de hoogte houden van alle spannende dingen (ughe) die we hier gaan meemaken :D.
Veel plezier tijdens je avontuur!!
Kusje Dafna -
01 April 2006 - 18:58
Kirsty:
hai sexy :)
vond wel leuk je weer te zien na 3 jaar was gezellig!!
alvast heeeeeeeeeel veeeeeeeeel plezier en zal je in de gaten houden ;)
liefs kirsty -
02 April 2006 - 08:36
Lisanne:
hey Jap,
wat ontzettend gaaf, suriname! nou, heel veel plezier succes en geluk op je reis (vooral met bomen kappen:D) enneh, ik zet je site bij favorieten zodat ik af en toe een glimp van je kan opvangen! kusje Lisanne -
03 April 2006 - 13:50
Markus:
Ha die Jasper!
Veel plezier jongen! Geniet er lekker van natuurlijk, lekker bruin worden enzo!
Check je later (we gaan vast nog wel een keer een pizzatje eten haha)
groetjes m -
08 April 2006 - 19:06
Nanny:
Jasper, wat onwijs gaaf voor je.
Ik hoop dat je het onwijs naar je zin krijgt daar en dat het word wat je ervan verwacht.
Natuurlik willen we alle dingen weten die je meemaakt, dus ik hoop dat je iedereen op de hoogte houdt van je avonturen.
Dikke kus
Veel liefs Ted en Nanny -
09 Mei 2006 - 10:31
Sarah (vandervalk..):
hey jap! via je zusje moest ik het gruwelijk om jaloers te worden nieuws horen dat je weer met je ass in het buitenland zit!!!!!!!
maar toch even.. wat super gaaf voor je!
ik ga je berichten ff lezen, zo kan ik eindelijk een beetje volgen wat je doet allemaal!
heel veel plezier en tot....................
greetz uit het O ZO ZONNIGE ROTTERDAM