Boeven in de tuin!
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg jasper
23 Mei 2007 | Suriname, Paramaribo
Beste mensen!
Iedereen bedankt voor de leuke berichtjes en emails!!
Alles goed daar in Nederland?! Ik hoorde dat het weer beter ging worden deze week?
Iedereen genoten van het hemelvaartweekend?! En komend weekend Pinksteren toch?
Ik had gister, toen ik dit stuk schreef, niet bepaald een goed humeur, dus ik zal maar meteen met het ‘vervelende stuk’ beginnen. Zaterdagnacht ging ons huisgenootje Zoë voor een week naar Curacao, die ging om iets na middernacht vertrekken. Dus die avond heerlijk genoten van de roti en ijs met speculaasstukjes (woon met 5 vrouwen hè ;)). Dus Zoë is opgehaald door de taxi en vrij snel zijn wij alle 3 naar bed gegaan, rond half een ofzo. Dus lekker slapen zo, word ik om kwart voor 2 gebeld, dus ik dacht met m’n slaperige hoofd dat het mijn wekker was. Dus weg gedrukt. Vervolgens ging ie weer. Ik opnemen, was het mijn huisgenootje Nienke: Jasper, er loopt iemand om het huis ofzo, de shutters zijn open bij mij en Anne en iemand heeft het gordijn aan de kant geschoven en het hek staat open! Dus ik denk: k*t zooi. Ik me snel aangekleed, zakmes tevoorschijn gehaald, een flinke wandelstok erbij en naar beneden. Ik met wandelstok in de hand rond het huis lopen, niets te zien, de straat op, niets te zien. Wij denken het heeft geen zin om de huisbaas of buurtwacht te bellen. Maar toen zagen we in de drassige grond rond het huis dus voetsporen van blote voeten staan! Dus toen dachten wij als iemand met blote voeten over straat loopt valt het op, laten we de buurtwacht maar bellen. Die waren er met een minuutje en liepen met getrokken pistool om het huis. Niks gevonden natuurlijk. Ze waren even voordat wij belden wel langs gereden en hadden het hek open zien staan en een auto naast ons erf waar niemand in zat. Maar ze dachten dat iemand even bij ons binnen was, kan natuurlijk ook rond die tijd op zaterdag. Maar die kerel heeft dus bij 3 kamers beneden naar binnen lopen spieken en is toen gestoord door Nienke die wakker werd of omdat hij het 4de raam niet open kreeg.
Die lui weer weg en wij op de veranda nog iets drinken want we waren hartstikke wakker. En toen is de buurtwacht nog zeker 6 keer langs gereden. Ik gister meteen naar de Jeruzalembazaar om daar een houwer (kapmes van 40 cm) en zaklamp te kopen, maakt meer indruk dan m’n zakmesje (en altijd handig voor in het bos, voor kokosnoten en voor ananas).
Wij maandag nog moe van zaterdag, word ik om 7 over half 12 week wakker gebeld door Nienke! Jasper, het is weer zo ver en Sandy (de huisbaas) is er al. Nienke is wakker geworden, hoorde het hek en zag een zaklamp, is naar Anne gegaan, ze hebben daar de huisbaas gebeld, ze ging weer naar haar kamer, zag toen ook het gordijn open en ze zijn toen gaan wachten tot Sandy er was. En dat alles was echt binnen 5 minuten tot ik ook beneden stond.
Dus Tjitra (de andere huisbaas) er ook bij, hond erbij. Sandy is rond gaan rijden, ik rond lopen met m’n zaklamp en houwer want iemand kan naast ons zo in het struikgewas gaan zitten. Was ook weer een voetafdruk in een hoop zand, want we hebben nu een slot op het hek dus hij moet over de schutting klimmen. Maar niemand gevonden. Natuurlijk weer lekker wakker en weer tot 2 uur buiten gezeten en daarna weer veel te wakker om te slapen. Het is verder niet eng, want die kerel komt toch niet binnen. Maar ik kan me zo voorstellen dat je niet lekker slaapt als je weet dat er iemand tussen de shutters door kan spieken en het kost ons onze nachtrust wat werken niet bevorderd, volgende keer is ie van mij :P.
Even aan Sandy gevraagd hoe ver je mag gaan als iemand op het erf is: “als je hem dood maakt, ga je liever mij bellen en niet de politie. Dan zetten we hem samen in de auto en dumpen we hem ergens”. Ok… zo ver wou ik eigenlijk niet gaan..
Dat was dus het niet gezellige stukje :) verder is het hier wel erg gezellig met de huisgenootjes en mensen die ik ken uit de stad! Heb afgelopen zaterdag mijn eerste interview gehad bij Zagerij Toeval, waar ik vorig jaar stage liep. De komende week zullen er nog meer volgen en dan gaat dat ook een beetje lopen.
Vorige week zaterdag zijn Maurice (schoolgenoot), Nienke, Anne en ik naar Commewijne gefietst, het oude plantage gebied. Dat was echt heerlijk! We hadden goed weer dus we zijn eerst naar Leonsberg (ook een naam van een oude plantage) gefietst wat ten noorden van Paramaribo ligt. Hier hebben we met de fiets een bootje gepakt naar de andere kant van de Suriname rivier, nog zoetwater dolfijnen gezien!! Echt vet! Daar hebben we een kijkje genomen bij fort nieuw Amsterdam. Verder hebben we genoten van de rust, de kleine huisjes, de hele vriendelijke mensen daar, de Javaanse bakabana’s, de oude Mariënburg plantage en fabriek (suikerriet plantage, van de rum!), zijn we keihard de fiets afgefikt en daarna afgeregend (was wel lekker verkoelend even) en zijn we heerlijk voldaan weer thuis gekomen.
’s Avonds weer stappen bij Zsa Zsa Zsu! Was weer erg gezellig met wat huisgenoten en andere mensen die ik ken van hier.
De Salsa is ook weer losgebarsten! En het gaat zo goed! Hahaha, logisch bij de 2de keer beginners! Afgelopen vrijdag kreeg ik een kaartje om m’n nek met het woord ‘gevorderde’. Dat was niet helemaal de bedoeling! Dan moet je jezelf zo gaan bewijzen en de meiden leren hoe het moet, eigenlijk wou ik dat eerst zelf even door krijgen weer. Maar is wel weer erg leuk. Verhouding is op dit moment ongeveer 1 man op 10 vrouwen, dus we hebben het druk.. of zoals iedje de instructeur het zegt: we gaan ze een voor een afwerken… hij was het er zelf ook wel over eens dat het niet helemaal de juiste woord keuze was.
In het weekend van 1 juni ga ik samen met een huisgenootje mee met de salsa club om workshops te geven in Nieuw Nickerie! Dat is echt leuk, ik weet niet in hoeverre ik kan ‘begeleiden’, maar dat zien we dan wel. Kunnen we nog wat workshops Bachatta volgen ofzo en het kost wel 30 SRD!!! Hahaha, nog geen 10 euro! Voor vervoer, slaapplek en eten! Van vrijdag avond tot zondag ochtend. Doen dus!
Na de salsa nog iets gaan eten bij de waterkant altijd leuk! En toen weer lekker naar huis om een parbo te drinken. Het verhaal van zaterdag kennen jullie dus al.
Het weer de afgelopen week laat het niet echt toe om in het weekend leuke dingen te gaan doen helaas. Verder was ik ook een beetje moe van de eerste 2,5 week erg enthousiast meteen allemaal leuke dingen doen. Dus was het wel even lekker om rustig aan te doen.
Het weer is vandaag weer eens stuk beter, gelukkig. Normaal komen de tropische buien altijd langs als ik net 3 kwartier moet fietsen. Dus vandaag eindelijk eens droog ergens aangekomen.
Komende vrijdag ga ik een trip doen naar Danta Bai (geruis van de stroomversnelling), samen met Maurice. Ligt ten zuid-westen van het Brokopondo meer. Hier gaan we 2 nachten slapen in huisjes met een groep van 25 mensen en maken we uitstapjes naar Isadow en JawJaw, dorpjes aan de boven-Suriname rivier. Verder gaan we nog een boswandeling maken en een beetje zwemmen. Hopen dat het weer goed is!! Dus dat gaat wel erg leuk worden!
Verder is alles dus even wat rustiger!
Jolijn, je krijgt de groeten van Kurt! Die doet gezellig mee met Salsa.
Vanja, je krijgt de groeten van Kwami, die loopt daar ook nog steeds rond.
Foto’s (nog niet zoveel, moet er nog wat krijgen) zijn te vinden op: http://www.mijnalbum.nl/Album=KDICFUOK en als iemand het eventueel leuk vind die van vorig jaar op: http://www.mijnalbum.nl/Album=VMOD4AW4 en die van Zweden op: http://www.mijnalbum.nl/Album=JJIEU3G4
Voor nu de groeten uit een nat Paramaribo!
Jasper
Iedereen bedankt voor de leuke berichtjes en emails!!
Iedereen genoten van het hemelvaartweekend?! En komend weekend Pinksteren toch?
Verder is alles dus even wat rustiger!
Jolijn, je krijgt de groeten van Kurt! Die doet gezellig mee met Salsa.
Vanja, je krijgt de groeten van Kwami, die loopt daar ook nog steeds rond.
Voor nu de groeten uit een nat Paramaribo!
Jasper
23 Mei 2007 - 16:33
Jolijn:
gadverdamme, wat eng man die inbreker! haha dumpen als je hem vermoord hebt! typisch die surinamers :p
leuk dat je met kurt doet salsadansen, geef hem maar een dikke brassa van mij!
en jezelf trouens ook :p
have fun!
liefs jolijn -
23 Mei 2007 - 16:35
Sharon:
Whooww eng man!
Nicole en ik hadden vorig jaar een man door onze tuin lopen.. met een vet groot mes en hij was helemaal bezweet.. Dus toen vroeg Anthony aan hem wat er aan de hand was..
Maar hij werd dus achterna gezeten en het had met drugs te maken.. En toen later zagen we allemaal mannen lopen met een rovolver in hun kontzak.. die hem dus zochten.. Wij zaten echt zo van: What the f*ck :| !! haha majaa.. Vond het wel gruwelijk :P
Maar leuk zeg, dat je al die plantages enzo bezoekt! en je salsa dansen! Als ik weer naar Suriname ga, ga ik daar ook maar es aan beginnen denk.. Vorige keer niet van gekomen.. Majaa..
Nog heeell veel plezier..!!
Liefs Sharon XX -
23 Mei 2007 - 16:57
Manon:
Hey Jasper!! Eng verhaal man!!! Je kan wel even tegen je huisgenootjes vertellen dat ze bij jouw kunnen komen slapen ahaha!! Goed plan of niet??
Kusjes!! -
23 Mei 2007 - 17:16
Annet:
heeej jap, nou je weet hoe ik erover denk ik:P maar hahahhaa die huisbaas we dumpen m wel! echt weer daar ja:)
leuk dat je weer salsa danst, heb je ook wel nodig he ff alles nog een keer, kun je t straks net zo goed als wij t vorig jaar al konden!:P hahhaha
veel plezier op je trips! en mail je wel! x annet -
23 Mei 2007 - 18:25
dikke kus en knuffel je zusje
23 Mei 2007 - 18:36
Cavin:
yo je bnet een killer jasper haaha net zo 1 als bobby haha
have fun daar man spreek je snel -
23 Mei 2007 - 18:38
dikke kus en knuffel je zusje
23 Mei 2007 - 18:43
Jasperb:
Hey Jappie!!
Net je sms gehad, gelijk iets terug gestuurd, hoop dat t aangekomen is!!
als je die inbreker ziet.. killen!!! niemand die em op maandag nog zal missen, hak em in stukken en voer em aan je anaconda, of breng em bij " oom errol" langs om aan zn kaaiman te voeren!!!
Veel moeilijkheden bij SBB gehad merkte ik ook? Ze zijn wel een beetje afstandelijk en moeilijk hoor, misschien dat meneer Lemen (van SBB, naar hem vragen) je kan helpen, hij is heel kundig en het is een hele aardige man!
toffe fotos man!!!
echt cool!!!
We keep in touch
en de hartelijke groeten aan iedereen (die ik ken daar)
ook aan Mries!!!
Pas goed op jezelf, zeker met die inbreker-neger in het donker!!!
Jasper -
23 Mei 2007 - 19:39
Mirjam:
Hoi lievert,lekker verhaal maar pas je wel op word er niet echt vrolijk van. Ga dus niet alleen na buiten,graag dank jewel. VERDER GENIET VAN ALLES,heel veel kusjes mama.Wil je graag heelhuids thuis zien -
23 Mei 2007 - 19:43
Anne:
Hee Jasper ik zag je wel door mijn shuttels spieken, kleine viezerik!!
24 Mei 2007 - 08:01
Steven:
He Jasper,
Ik verwacht de volgende keer dus een luguber moord verhaal :). Is de maurice van dit verhaal trouwens ook ex- huisgenoot? Ik voreg me laatst toevallig af waar hij tegenwoordig uit zou hangen..
Doe rustig aan daar kerel! Ow trouwens even een vraagje. Heb je ondertussen toevallig contacten in de surinaamse bouwwereld? Ik wil na mijn afstuderen namelijk even ergens anders werken ;).
groeten!! -
24 Mei 2007 - 08:02
Petra:
he jas,
je maakt wat mee daar zeg!! Spannend hoor.
Hopen dat ie nu weg blijft maar je bent nu goed beschermd.
Jij word nog eens een ster met salsa dansen haha.
Veel plezie nog daar en tot gauw.
liefs petra marco en melissa -
24 Mei 2007 - 13:11
Mieke:
Ha die Jasper,
Ik sluit me bij je moeder aan. Ga maar niet stoer lopen doen hihihihi. Verder is het genieten voor je lees ik in het verhaal. Blijf genieten en we kijken uit naar je volgende verhaal. Dikke knuf, Mieke -
25 Mei 2007 - 09:20
Nik:
Ik blijf het typen, ik ben ontzettend jaloers. Ik vind het echt geweldig voor je en zie ook dat je ervan geniet! Blijven doen! Succes met die 'sniekie' surinamers ;) -
26 Mei 2007 - 10:22
Daddy Yankee:
Ha die Jap
Hoe is 't met de muren van je kamer, hangen die al vol met kaarten. Nou van ons is er weer eentje onderweg.
Dit weekend dus lekker weg naar zuidwest Brokopondo, we zijn benieuwd naar je ervaringen.
Hier alles rustig, doen ook ons ding maar denken veel aan je, wat leuk dat je een salsa ster aan het worden bent, zelfs een die kan leiden en volgen, tof.
Er zit alweer een maand op maar die duurde in onze beleving erg lang, we missen je.
Hou je haaks, geniet en maak er een mooie opdracht van
Brassa en XXX, Mirjam en Ronald -
30 Mei 2007 - 18:18
Mirjam:
Mooi balen dat het internet zo slecht is,hopen vlug wat van je te horen.Gaat het verder goed met je,leuk weekend gehad.Nou lievert heel veel kusjes,gr mama