Wat heb ik het toch goed!
Door: Jasper aka bakra boeroe
Blijf op de hoogte en volg jasper
09 Mei 2007 | Suriname, Paramaribo
Hallo mensen!
Alles goed daar in Nederland?! Is het al een beetje wat kouder daar? Iedereen heel erg bedankt voor de berichtjes! Erg leuk! Heb op dit moment helaas nog geen tijd gehad om veel op internet wat mails naar iedereen te typen, maar dat komt nog! (en er is al dagen een internet storing..)
Zoooooo dan!!! Ik weet gewoon echt niet waar ik moet beginnen… ik zal proberen alles kort samen te vatten. Zoals de titel al zegt: wat heb ik het toch goed.. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet zeggen, maar het komt er op neer dat ik echt weer zo intens aan het genieten ben. Misschien nog wel meer dan vorig jaar en dat is dan niet omdat het nu zoveel leuker is ofzo, maar omdat ik nu weet hoe snel 3 maanden voorbij zijn en je alles moet doen wat je kan doen en daar gewoon heel erg van moet genieten.
En ik ben gewoon zo blij dat ik dit kan doen, mede dankzij de Nederlandse belasting betaler, maar toch. Zijn genoeg mensen die zo’n kans nooit zullen krijgen. Laat staan voor een 2de keer (eigenlijk 3de keer met Australië erbij).
Dus wat heb ik allemaal gedaan?! Ik ben het vliegtuig uitgestapt en ben vanaf dat moment geen avond thuis geweest. Ik had eerst elke avond zo’n beetje uitgetypt en bij deze weer gedelete, dat werd teveel. Dus ga het kort vertellen. Ik ben uit eten geweest meerdere keren, o.a. bij de waterkant, erg gezellig! Heb cocktails gedronken, 2 keer. Ben 3 keer wezen stappen, o.a. bij Za Za Zsu, is nieuw en erg leuk! Ik heb de Borgoe weekomzet weer verdubbeld. Ik sta met 2 huisgenotes in de krant met een foto van het stappen bij Za Za zsu, dan zoeken ze de leukste foto’s van die week uit van partypixSuriname ofzo. Ik heb koninginnenacht en dag gevierd (dat laatste zou ik 1 uurtje doen, is uiteindelijk 5 uurtjes geworden..) ik ga vanaf dinsdag weer Salsa dansen. Heb Maurice (studiegenoot) begroet met een Parbo biertje, zak bananenchips en een chill-out sessie bij ’T Vat. Ben begonnen met de afstudeeropdracht. Ben bij wat mensen op bezoek geweest en heb er een aantal verrast met een gezonde maaltijd. Heb afstudeerbesprekingen op vrijdag avond bij ’T Vat en dat bespreken begint dan nadat er al 2 Parbo Djogo’s doorheen gegaan zijn. Ben met Maurice Paramaribo doorgefietst en we zijn naar de Combé markt, de waterkant (eettentjes met Bakabana’s voor 1 SRD!!), de cultuurtuin (veel inheemse boom- en plantensoorten en ook wat exoten) en de dierentuin geweest (leuk om wat inheemse diersoorten te zien). En toen ik bij de Combé markt stond kwam echt zo’n gevoel van: wat is dit toch heerlijk en wat heb ik het toch goed! Sta je daar in het zonnetje tussen allemaal Surinamers en rare soorten groenten en fruit. Heb m’n eerste achterband van m’n cardy huurfiets alweer gesloopt, dus heb nu een nieuwe fiets (hoeveel zullen er nog volgen! Hahaha). Kakkerlakken vangen op de kamer van de dames. Over inheemse diersoorten gesproken net; stond bijna op een Anaconda die even in onze tuin rond kwam kijken. Hij was erg rustig, tot ik hem op wou pakken, vond ie niet grappig.
Zaterdag bij Starzz wezen stappen, word tegenwoordig nog later dan 1 uur druk!! Maar was wel weer gezellig als vanouds! Met wat huisgenotes en hun vriendinnen en Maurice erbij. En als het pas laat druk word, dan blijf je toch gewoon wat langer! Dus toen we in de taxi stapten begon het licht te worden en toen we thuis aan kwamen was het gruwelijk licht.. en natuurlijk ga je dan nog niet meteen slapen.. ja toch! En dan word je om kwart voor drie wakker op zondag.. weg dag.
Maar ik ben hier dus heerlijk aan het genieten van het weer, de bakabana’s, de Borgoe, de mensen, de schoonheid van (tot nu toe alleen nog) Paramaribo, de gezelligheid, de fijn stof deeltjes als ik aan het fietsen ben, de koude douche, piep padden in de tuin (na die Anaconda is het opeens wel verdacht stil :D) enne… owja, m’n afstudeeropdracht natuurlijk!!
Dus ik hoop dat jullie nu weer een beetje op de hoogte zijn!! Ik vermaak me in ieder geval prima en ik hoop dat jullie dat ook doen. Voor iedereen die naar school gaat of studeert: geniet van de vakantie! Voor iedereen die al werkt, helaas, nog 2 maanden dan is het ongeveer tijd voor zomervakantie! Voor alle Suriname lui van vorig jaar: sorry als ik jullie jaloers maak.. ik zal proberen het zo weinig mogelijk te doen, maar dat is zo lastig hè!!
Voor nu de groeten uit Paramaribo!!
Jasper aka bakra boeroe (en dat begint er alweer goed op te lijken! :P)
Owja,
Telefoonnummer: +5978959675, zelfs vanuit Nederland smsen kan! Alleen vanuit Suriname komen ze nog wel eens niet aan.
Voor nu de groeten uit Paramaribo!!
Jasper aka bakra boeroe (en dat begint er alweer goed op te lijken! :P)
Owja,
09 Mei 2007 - 14:51
Koen:
Jasper!!!!!!
Ben wel een beetje jaloers aan het worden. Ach ja....
He veel plezier nog daar! -
09 Mei 2007 - 14:51
Sharon:
Heej Jasper!
Het kan ook zowat niet anders heh?! dat het gewoon weer zo goed bevalt daar.. ;) Of nouja; Gewoon.. Het is idd niet voor iedereen gewoon..Goed dat je dat beseft ;)
Nou nog heeell veel plezier..!! En niet weer verliefd worden heh.. offeuh?? :P
Liefs Sharon, van Matapica.. :D Duhh :P -
09 Mei 2007 - 14:56
Jorine:
Ha Jasper!
Klinkt allemaal wel super hoor! En wat dat jaloers maken betreft, vind het helemaal niet erg hoor --> van jouw verhalen kan ik teminste weer dagdromen!!
Liefs -
09 Mei 2007 - 14:59
Mirjam:
Ha die Jasper!
Wat een fantastische verhalen!! Super voor je dat je het zo naar je zin hebt. Ik heb zoveel zin om terug te gaan als ik dit lees....!!! Geniet er van!
Xmirjam -
09 Mei 2007 - 15:01
Joram:
Hey Jasper,
Je hebt het goed voor elkaar hoor ik wel weer! Misschien moeten we in de toekomst maar eens wat stage adressen gaan uitwisselen. Doe ook de groeten aan Maurice.
Succes met je anaconda's, kakkerlakken en afstuderen!
Joram -
09 Mei 2007 - 15:07
Jorine:
Ha Jasper!
Liefs -
09 Mei 2007 - 15:48
Ronald:
Ha die Jap
Ben nu stinkend jaloers, zou willen dat ik op kosten van die belastingbetalers een paar maanden naar Sranang zou kunnen. Zal het alleen wel zelf moeten voorschieten of onbetaald verlof moeten nemen en dan betaal ik het reisje toch ook zelf!, dus wat te doen......werken zoals altijd.
Ik zou geen anaconda tegen willen komen, dat weet je.
Het is al echt je tweede huis he, dat Paramaribo, perfect.
Op de sportdag klas 2 willen 78 kinderen ook Salsa dansen, ze gaan dit doen in twee groepen dus dat wordt gezsellig. De dansleraar sprak al over een hype, leuk he dat er zoveel animo voor is.
Als het aan de Franse "La Poste" ligt komt er binnenkort een kaartje voor aan de muur, eentje met 1000 kussen, hoop alleen dat ze de porto voldoende vonden, een winkelier vond dat 66 cent wel vondoende was maar ik betwijfel het. We zullen zien!
We hebben er dus nog maar een tweede achteraan gedaan, zul je wel leuk vinden. Heb je nog een muurtje.
Al een andere kamer geruild?
Hier is alles goed, zitten weer te wachten op de zon. Hebben zaterdag de verjaardag van Martin, zondag BSF!!!! en moederdag, 26 mei wordt Paula, collega Engels 60 en Lincey (van Henry) wordt die dag 50, druk, druk, druk maar wel gezellig.
Zet je schrap! en spreken je
xxx, Daddy Yankee. -
09 Mei 2007 - 15:55
Leonie Andernach:
Hey Jasper!
Leuk om weer ff een teken van leven te krijgen... ;) Fijn dat het zo super goed bevalt... al die twijfels voor niets geweest!!!
Ik zit ondertussen op m'n stekkie in Arnhem: helemaal leuk geworden, dus als je terugkomt gezellig een wijntje doen!?
Heel veel plezier!!!
X Leonie -
09 Mei 2007 - 16:40
Viv:
hey broertje
ik ben zo blij dat je er zo erg van geniet had ik toch ook gezegt dat je dat moest doen en dat je gewoon moest gaan want zulke kansen krijgt niet iedereen
ik moet wel zeggen dat ik je vreselijk erg mis en dat ik ook echt beetje boel jarlours op je ben dat je in zulke mooie landen komt
geniet er nog van
dikke kus je zusje -
09 Mei 2007 - 17:35
Mirjam:
He Jappie,wat heerlijk dat je het weer zo na je zin hebt. Word niet jaloers,geniet alleen van je verhaal zoals je het op schijft. Kijk uit na je volgende verhaal. Heel veel liefs,en kusjes Mama. Genieten maar dat doe je wel -
09 Mei 2007 - 18:12
SB-Bakra:
Hey Jappertje!
lekker anacondas gevangen in je achtertuin jongen?
Heb je dr fotos van???
Ben wel erg benieuwd! ouwe slangenworstelaar!!
Het goed me (serieus) goed om te horen dat je je zo vermaakt en dat alles goed naar je zin is!!
Hoe gaat t met je afstuderen? "rustig" zeker? ;)
hier is het op het moment eigenlijk best wel kloteweer, t had al een maand niet geregend en moeder natuur vind dat t dan ook gelijk met bakken mag komen als je op de tram staat te wachten (geen abri) en dat t gelijk ook wel even 10 graden kouder mag zijn!! lang leve het broeikaseffect!!
Wanneer ga je je eerste tripje doen? en waar ben je dan van plan heen te gaan?
Heet maurice t een beetje naar zn zin bij Mr. Chin Ten Fung?
Jeetje wat een vragen weer!!!!!
Nou we sms-en nog, ik begrijp dat je ze ontvangen hebt!!
Hou je taai kerel!!
Groetjes (K)
JasperB -
09 Mei 2007 - 19:29
Vanja:
hey jasper,
wat leuk dat je het zo naar je zin hebt, ik ben wel jaloers hoor. Vooral als ik die verhalen zo lees.
Gelukkig ga ik ook snel weer naar de zon toe. Ik ga namelijk eind augustus voor 4 maanden naar Ghana, daar heb ik echt al veel zin in.
Wat leuk dat je ook weer salsa lessen gaat volgen. Als je kwami nog ziet, (is die toen de eerste paar lessen had gegeven) doe die dan maar de groetjes van mij.
Heel veel plezier nog, en geniet er inderdaad lekker van, want je tijd is zo voorbij.
Groetjes vanja -
09 Mei 2007 - 21:41
Mandy:
Haaaaa Jasper!!
Jeetje dat klinkt echt super man!
Fijn dat je het zo leuk hebt en aan het genieten bent :D
Ik ben hier ook volop aan t genieten, ook al moet ik stage lopen, ik geniet van alles :P Geen details!
Hahah
Ik spreek je en ik stuur je een kaart!
Dikke kus! -
10 Mei 2007 - 07:53
Jolijntje:
he bakra boeroe,
Fawakka?
ou nou, wat ben ik jaloers!! je noemt echt de dingen op waar ik blij ben dat ik ervan af ben. kakkerlakken, dikke padden, koude douches enz enz.
maar dat je nou ook de dingen noemt die ik zo vreselijk mis vind ik dat minder :p
tot 6 uur in de starzz hangen, combe markt, lekkere buschwackers drinken en al die negertjes hahah. maar ik hoor het wel weer. ook deze 3 maanden kom jij goed door. al is het zonder de toffe brabanders! hahahah
iig maak er wat van maar dat zal geen moeite zijn en als je een djogo opentrekt denk dan even aan mij haha. ik zal je binnekort eens smsen aboeng?
brassa...jolijn -
11 Mei 2007 - 19:02
Anne En Nienke:
He Jasper! wanneer doe je nou eens de afwas??? dikke kus je huisgenoten... -
12 Mei 2007 - 12:48
Annet:
heeeej jap! zo leuk om het te lezen! echt fijn dat je geniet! goed ej! ik droom helemaal weg bij je evrhalen joh! en ben ook jaloers haha! en zie dat je je huisgenootjes ook al aan t stalken bent op hun site, of beginnen ze op je jou site?? niet alles gaan herhalen van vorig jaar he;)
maar geniet maar lekker verder en denk een keertje aan me als je een borgoe drinkt :) al je wel ff een dikke mail sturen binnenkort! x annet
12 Mei 2007 - 15:04
Mariska:
Heerlijk om te lezen dat het zo super met je gaat! :D Ik heb je nummer opgeslagen en zal je snel een kaartje sturen voor je lege saaie muur ;) Kusjes -
12 Mei 2007 - 16:54
Nikkie:
Potver de godver, wa hedde gij het toch goed (op z'n brabant gezegt!)
Geniet ervan gek, ik wacht met spanning op de foto's! -
12 Mei 2007 - 18:57
Irene:
Joow, helemaal jaloers dat jij weer zo vet aan het chille bent daar! Hou ons maar op de hoogte van de dingen die je uitspookt. Misschien kun je wat muziek van daar doorgeven, komen wij ook weer in de relaxte Suriname sfeer! xx -
14 Mei 2007 - 09:38
Mieke:
Ha die Jasper, Inderdaad wat heb je het toch goed en dat is toch prima!!! Geniet er van en je laat ons mee genieten door je mooie verhalen. Dus dat extra beetje belasting betalen zit wel goed hoor. We doen het graag. HIHIHIHI. Verder is hier alles goed en ga ik zo nog een berichtje op dezelfde manier versturen naar China waar Daan zit. Hij is de zoon van een vriendin en krijgt ook graag berichtjes terug en leve het internet.Hier is alles goed en tot horens, Dikke knuf van ons, frans en Mieke. -
14 Mei 2007 - 19:54
Ronald:
Ha die Jap
Druk, druk, druk. Wat ben je toch een bezig baasje. Zelfs een interview met de Parbode. Is dit de plaatselijke bierkrant!! of de bode van Paramaribo?? haha.
Chill optreden van BSF gisteren, een lang concert en vol met beste songs. Sta op de foto met Nathan, de zanger. Ben lekker in de pit geweest. Stuur je per mail een paar foto'tjes.
Het moederdag cadeau is prima in de smaak gevallen, ook daar stuur ik je per mail foto's van.
Hoe was je fietstocht zaterdag? Mooie dingen gezien. Hoe is Marowijne? en the wildlife.
Gaat je project op rolletjes en bevalt het leven in de Mozartstraat.
Spreken je gauw.
xxx Daddy Yankee.
17 Mei 2007 - 15:13
Mandy En Annet:
heeeeej lekkere kerel! nou jij vermaakt je wel met al die vrouwen daar, dat komt helemaal goed;) wij vermaken ons hier ook met alle lekkere mannen;) zelfs net een leukerd gespot bij de praxis:D
vanavond gaan we op stap in nijmegen en kijken wat daar allemaal te doen is, en natuurlijk de mannen checken;) doe de groeten aan al die chickies die je daar hebt ontmoet en rrrrusstiigg he, dat zei die rasta vorig jaar al!:D we gaan nog een kaartje sturen!! en dan hangt je hele muur vol! we nemen aan dat onze foto wel op je nachtkastje staat he;)
heeeeeeeeel veeeeeeeeel plezier en geniet maar lekker verder! liefss en kuss van mandy en annet -
21 Mei 2007 - 21:34
Minke:
I'm a little bit jaloers... ;)
Maar geniet er ontzettend veel van!! En doe Evy de groeten van me als je haar ziet!!
Dikke kus Minke -
22 Mei 2007 - 09:55
Jidske:
Echt super dat je weer daar bent.
Ben zekers wel een beetje jaloers.
Geniet er super van.
Groeten Jidske